29 september: Texel Halve Marathon

De Texel Halve Marathon is het jaarlijkse hardloopevenement op de laatste zondag van september. Radio Texel verzorgt een rechtstreekse uitzending vanaf de finishlocatie, de Groeneplaats in Den Burg. Langs de route en bij de finish houden onze reporters de luisteraars op de hoogte.

Start vanaf de veerboot, finish in Den Burg. De deelnemers lopen 10 of 21 km. De halve marathon (21 km) voert o.m. door bos en duin en over het strand. De korte route (10 km) gaat vanaf de boot via Den Hoorn naar Den Burg. Extra onderdelen zijn de kidsrun in het centrum van Den Burg en de zes kilometer van Den Hoorn.

 

 

Waanzin Texel 1 & 2 november

Radio Texel zorgt voor rechtstreekse uitzendingen van Waanzin Texel, een avontuurlijk evenement in het eerste weekend van november. Het huisfront luistert dan in spanning mee. Om te weten waar de deelnemers uithangen en.... in de hoop een geheime aanwijzing op te vangen. Onze speciale verslaggevers weten echter hoe ze de spanning erin moeten houden.

Tijdens de Waanzin moeten de deelnemende teams allerlei lastige vragen en ludieke opdrachten volbrengen. De enthousiastelingen storten zich zo'n 24 uur in een onbekend avontuur. "Blijven we op Texel of gaan we eindelijk naar Vlieland, en zo ja, hoe?" Eén ding weet iedere deelnemer zeker: "Het wordt zwaar, het wordt nat en het wordt ver". Te ver, dat nooit, want niemand laat zich kennen en zonder calamiteiten wordt de finish weer een ontmoetingsfeest.

Waanzin is de opvolger van de Wampex, die in 2010 voor het laatst werd gehouden. De afkorting Wampex staat voor Weekend AMPhibische EXpeditie. Toen de organisatie van de Wampex in 2010 aangaf er mee te stoppen heeft een groepje de koppen bij elkaar gestoken omdat zij van mening waren dat deze traditie niet verloren mocht gaan. Op verzoek van de Wampex organisatie is de nieuwe organisatie op zoek gegaan naar een nieuwe naam en dit is uiteindelijk "Waanzin" geworden.